Recreatie & Toerisme

Met name Regio Alkmaar is voor toeristen uit binnen en buitenland ten Noorden van de MRA buitengewoon interessant omdat de combinatie tussen de stad Alkmaar met haar historische kern en de hoge kwaliteit van de kuststrook met haar strand en duinen uniek is in Europa waardoor het zeer de moeite waard is om te bezoeken.

Wij willen op basis van een goede identiteitsstudie werken aan een campagne waarin wij de stad Alkmaar en haar regio heel goed op de kaart gaan zetten. Hoe meer de mens uit het binnen en buitenland op de hoogte is van onze hoog kwalitatieve omgeving om in te recreëren, wonen en werken, hoe beter. Het aantrekken van toeristen is goed voor de recreatie sector zoals hotels, musea en overige bezienswaardigheden maar het is ook goed om mensen kennis te laten maken met onze omgeving waardoor zij hier wellicht komen wonen en werken.

Het is van groot belang de verblijfsduur van mensen die al komen te verlengen zodat er met gemak een midweek of een lang weekend in onze regio is te verblijven. Het is van belang om een Nationale trekker zoals bijvoorbeeld de Efteling naar deze regio te halen.