Terug naar nieuwsoverzicht

Ondernemend Alkmaar presenteert eigen Mobiliteitsvisie

28 juni 2024

Deze week heeft de Alkmaarse wethouder mobiliteit, Christiaan Peetoom, van directeur Ondernemend Alkmaar, Rob Niele, de Mobiliteitsvisie Ondernemend Alkmaar ontvangen. De visie is unaniem vastgesteld door de algemene ledenvergadering van Ondernemend Alkmaar en is daarmee zeer representatief voor een groot deel van de Alkmaarse ondernemers.

De Mobiliteitsvisie Ondernemend Alkmaar is een eigen initiatief en staat los van de Mobiliteitsvisie die de gemeente Alkmaar heeft ontwikkeld. Het doel ervan is om maximale aandacht te vragen van de gemeenteraad voor de belangen van de Alkmaarse ondernemers. Het is een reactie op de oproep van de gemeente Alkmaar om mee te denken over de toekomstige plannen die nodig zijn om de stad bereikbaar te houden.

Een groeiende stad duurzaam en veilig bereikbaar houden
‘’Alkmaar verstedelijkt verder’’, zegt Rob Niele. ‘’Er worden nog circa 15.000 woningen gebouwd in balans met het groeiende aantal arbeids- en onderwijs plaatsen. Daarnaast zien wij dat Alkmaar een groeiend aantal bezoekers krijgt te verwerken. Toch moet het een fijne stad blijven om te wonen, te werken en te verblijven. Daarom is de visie gebaseerd op het uitgangspunt om Alkmaar als groeiende stad duurzaam en veilig bereikbaar te houden. Het plan is daarom zeer gedetailleerd en zoemt in op de verkeerssituaties in en om alle delen van de stad. Uiteraard wordt ook gekeken naar de regio Alkmaar als draaischijf voor de verbinding tussen Amsterdam, Den Helder en Hoorn.’’

De Mobiliteitsvisie Ondernemend Alkmaar kan HIER gedownload worden.