Terug naar sponsoroverzicht

Rabobank Alkmaar

Growing a better world together De Rabobank is een bank voor én door klanten. Als coöperatie voelen we ons sterk met onze klanten en leden verbonden en staan we midden in de samenleving. Daarom zetten we ons dagelijks in om de klant én zijn omgeving te versterken. Om samen de wereld beter en leefbaarder te maken. Dat noemen we: Growing a better world together.

Onze missie: Growing a better world together Samen werken aan een betere wereld. Door maatschappelijke problemen te helpen oplossen, en door wereldwijd te werken aan meer voedselzekerheid voor de groeiende wereldbevolking. Dat is in het kort waar de Rabobank voor staat. In onze missie richten we ons op Nederland (‘Bankieren voor Nederland’) en op de wereld (‘Banking for Food’). Hieronder lees je hoe we die missie in de praktijk brengen.

Bankieren voor Nederland: werken aan een gezonde samenleving Dagelijks vertrouwen in Nederland 6,5 miljoen particulieren en 800.000 bedrijven op onze diensten. Met deze klanten en leden voelen we ons sterk verbonden. Gaat het goed met hen, dan gaat het goed met Nederland en uiteindelijk ook met ons als bank. Daarom willen we zoveel mogelijk bijdragen aan welzijn en welvaart in Nederland. Door te werken aan de uitdagingen waar onze klanten en de samenleving de komende jaren voor staan.

Hoe pakken we dit aan? We stimuleren onze klanten om te bouwen aan een financieel gezonde toekomst. We helpen ondernemers duurzaam te groeien en hun ambities werkelijkheid te maken. En we bouwen in gemeentes en regio’s mee aan sterke, leefbare gemeenschappen. Door onze aanwezigheid in de haarvaten van de lokale samenleving, onze financiële slagkracht, ons netwerk én onze kennis, kunnen we als geen ander bijdragen aan het Nederland van de toekomst.

De Rabobank als coöperatie Onze missie past bij de coöperatieve achtergrond van de Rabobank. Die gaat terug tot onze oorsprong in de negentiende eeuw. Toen verenigden boeren zich in een coöperatie om samen sterker te staan. In de snel veranderende wereld van vandaag is samen sterk staan belangrijker dan ooit.