Terug naar nieuwsoverzicht

Burg Groep Heerhugowaard wint De Waaghals 2022

14 november 2022

De Waaghals, de prijs voor de beste onderneming van 2022 regio Alkmaar, is dit jaar toegekend aan de Burg Groep uit Heerhugowaard en werd uitgereikt door juryvoorzitter Ilse van der Poel van Schenkeveld Advocaten.

De Burg Group is een wereldwijde en duurzame producent van natuurazijn en siroop met Heerhugowaard als thuisbasis. Voor de regio en ver daarbuiten is sprake van een toonaangevend familiebedrijf, waarbij het bedrijf een voorbeeld voor bedrijven is die willen innoveren en investeren in de toekomst. “De producten van de prijswinnaar van dit jaar staan vrijwel in elk keukenkastje in Europa”, zegt Ilse van der Poel maandagavond namens de jury. “Het is een familiebedrijf dat al 75 jaar onverschrokken doorbouwt op de basis die in 1947 werd gelegd. Het was Cees Bakker die driekwart eeuw geleden een bottelarij begon aan de Hekelstraat in Alkmaar. Daar werden flessen met onder meer azijn gevuld. Tijdens het directeurschap van Piet Hein Bakker, de zoon van Cees, groeide het bedrijf vanaf de jaren 70 verder en vonden er diverse overnames plaats van Europese azijnfabrieken. Er wordt sinds die tijd zelf azijn gemaakt. Het fabriekje aan de Hekelstraat zou doorgroeien tot een wereldwijde speler met 6 vestigingen in 5 landen. Producent van 400 miljoen liter product, waarvan 90% azijn. De Burg Group is Europees marktleider op het gebied van de productie van natuurazijn.”

Productie verdubbeld
Vanaf 2012 staat Patricia Surendonk, de vrouw van Piet Hein, als CEO aan het roer van het bedrijf. Sinds haar aantreden, is de productie verdubbeld. Van der Poel: “Zij zorgt er met haar team óók voor dat Burg Group een gezonde en duurzame toekomst tegemoet gaat ‘Een reis’ noemen ze het zelf, die ze maken met 300 medewerkers, waarvan 85 in Heerhugowaard. Het is een reis richting een schone erfenis. 100% Circulair, 100% CO2-neutrale productie, 100% verantwoorde producten en 100% transparantie en openheid over producten. Een visie, waar wij als jury zeer blij van worden. Als jury hebben we de hypermoderne productiehal en het volledig geautomatiseerde magazijn aan de Marconistraat bekeken. We waren onder de indruk van de grote vaten en de volautomatisch voorbij vliegende flessen. Als voorloper in de keten neemt Burg Group graag de verantwoordelijkheid voor een mooie toekomst voor de volgende generaties. Laat De Waaghals een mooie stimulans zijn om door te gaan met waar jullie mee bezig zijn. Als Ondernemend Alkmaar zijn we trots op een bedrijf dat haar wortels heeft in de regio Alkmaar en de ogen niet sluit voor de wereld om haar heen. Een voorbeeld voor velen! Van harte gefeliciteerd.”

Patricia Surendonk werd een beetje verlegen van alle mooie woorden, “Wat is dit een mooie erkenning voor onze mensen. Er speelt nog van alles, want we hebben volop plannen om nóg duurzamer te werken. We willen een duurzame onderneming zijn en een schone erfenis achterlaten voor volgend generaties. We zijn in ieder geval ontzetten trots op deze onderscheiding die een mooi plekje bij ons krijgt!”

Bron: https://www.rodi.nl/dijkenwaard/318309/burg-group-wint-waaghals-tijdens-ora-gala-avond