Terug naar nieuwsoverzicht

Ondernemers en overheid: samen tegen criminaliteit

04 mei 2020

In het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing werken ondernemers met overheden samen aan een veilig en gunstig ondernemersklimaat. Met preventieve maatregelen, voorlichting en trainingen worden oplossingen gezocht en gevonden Aanpak van criminaliteit dient vooral ook het economisch belang van ondernemend Noord-Holland. Om ondernemers te ondersteunen biedt het RPC ontwikkeltrajecten en concrete activiteiten aan. Economische belangen lijken onderbelicht, maar maken een wezenlijk onderdeel uit van veilig ondernemen.

Denk bijvoorbeeld aan een verwaarloosd bedrijventerrein, of een winkelgebied waar veel criminaliteit is. Onroerend goed kan minder waard worden, het vestigingsklimaat is niet gunstig en winkelend publiek blijft weg. Maar vergeet ook de gevolgen niet wanneer medewerkers uitvallen als zij door ernstige vormen van criminaliteit worden getroffen. U kunt natuurlijk rechtstreeks contact opnemen met het RPC via www.rpcnh.nl (pagina Contact). Om u direct van dienst te zijn: Ondernemers kunnen via https://rpcnh.nl/enquete-veilig-ondernemen-mei-2020  aangeven op welke wijze zij geïnformeerd willen worden in de komende periode om samen cybercriminaliteit te bevechten. Cybercrime houdt geen anderhalve meter afstand!

Ook interessant voor ondernemers: Gratis scan Excellent Cameratoezicht
Geïnvesteerd in een camerasysteem? Dan wilt u toch ook weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing, waar heeft u anders het systeem voor aangeschaft? Doorgaans is veiligheid niet uw corebusiness en toch heeft u er mee te maken. En zeker ook interessant : De gratis MKB Phishingtest: Phishing is vaak de eerste stap in een cyberaanval en een makkelijke manier voor criminelen om binnen te komen. U wilt toch zeker weten of u bestand bent tegen Phishing? Vraag de scan aan en doe mee aan de test op de site van www.rpcnh.nl .